Veilig betalen
1-3 dagen levertijd (mits op voorraad)
Verzending vanaf € 3,95

Advies voor uw pup / jonge hond

DE PUP/JONGE HOND:

Wandelen en spelen:

U bent enthousiast met de aanschaf van uw hond en wilt graag met hem aan de wandel. Echter het is nog een jonge pup die veel slaap en rust nodig heeft. En teveel beweging in die eerste maanden kan ook lijden tot gewricht- / heupproblemen op latere leeftijd. Waar moet u rekening mee houden met een jonge hond in de eerste maanden:

  • Laat de pup niet te lang aaneengesloten wandelen. De regel is per maand 5 minuten extra. Is uw pup dus 8 weken dan mag hij 10 minuten aaneengesloten wandelen en zo telt u elke maand er weer 5 minuten bij op.
  • Lekker naar het strand! Dat is heel erg leuk maar til u hond op bij het rulle zand en laat hem alleen op het vochtige zand lopen. Dat geeft voldoende ondersteuning.
  • Doe nog geen trekspelletjes met uw hond, dat geeft teveel druk op de jonge spieren en gewrichten.
  • Heeft u een gladde vloer in huis! De hond kan hier op uitglijden en spierschade oplopen. Leg de eerste periode tapijten of lopers neer waar uw hond over heen kan lopen. Die kunt u later weer weghalen als hij volgroeid is.

Trainen:

Een jonge hond leert heel snel de eerste periode dat u hem in huis heeft. Soms vinden mensen dat zielig om al met hem te gaan trainen. Hij is nog zo klein zegt men dan. Maar een pup leert het meeste op de leeftijd van 8 tot 12 weken oud. Tussen de leeftijd van 13 tot 16 weken leert hij ook nog vlot maar niet zo snel als in die eerste weken. En “trainen” is een groot woord die eerste periode want het moet wel leuk blijven voor de hond en de eigenaar. De pup is snel afgeleid dus de trainingsmomentjes moeten kort zijn. Uiterlijk 5 minuten is lang genoeg en dit kunt u gedurende de dag een paar keer herhalen. Langer dan 5 minuten trainen zal alleen maar frustratie voor zowel hond en eigenaar opleveren en weerzin gaan geven.

Gebruik altijd korte commando’s bij het trainen. Een hond kan een grote vocabulaire opslaan aan woorden. Hij begrijp niet echt onze taal maar door veel herhalen en oefenen gaat hij de klank herkennen en begrijpt dan wat er van hem gevraagd wordt. Dus ieder keer dat hij gaat zitten uit zichzelf en u zegt dan ZIT en beloond hem dan met een snackje of aai dan gaat hij de link leggen met dit woord.

Wees consequent!
Het is heel belangrijk dat alle leden van het gezin konsekwent zijn van wat wel mag en wat niet. Vaste regels zijn voor de hond heel belangrijk en geven hem duidelijkheid en vertrouwen in zijn baas/bazen.

 

Ontworming en vlooien/teken behandeling:

Als het goed is, is uw pup al 4 keer behandeld voor wormen en al twee keer tegen vlooien en heeft hij zijn eerste puppy-enting al gehad als hij bij u komt.

 

Straf

En als laatste: STRAFFEN in welke zin van het woord dan ook heeft geen zin. Dit zal de vertrouwensband met uw hond heel erg schaden. De hond zal angstig worden en kan niet meer op u bouwen omdat hij nooit van tevoren kan inschatten hoe u zult reageren. Als u uw hond met respect behandeld heeft u een vriend voor het leven.

Hond-witte achtergrond