Marjon zelf aan het woord:

20190607_091048

Op 1 september 2000 heb ik een dierenspeciaalzaak overgenomen en de winkel ’t Warme Nest genoemd. Waarom deze naam? Ik associeer huisdieren met warmte, vriendschap, gezelligheid en kameraadschap. Vandaar dat in ons eerste logo een nest met kittens werd afgebeeld. Tevens streef ik er naar dat ’t Warme Nest een gemoedelijke, laagdrempelige ontmoetingsplaats is voor mens en dier. Dierenwelzijn is bij mij een heel belangrijk punt, dat staat bij mij voorop. Daarom vindt ik het belangrijk om de juiste informatie te verstrekken waardoor de klant inzicht krijgt in het gedrag van zijn huisdier en daardoor het welzijn van zijn huisdier kan verbeteren. Na diverse cursussen en lezingen te hebben gevolgd bij diverse instanties kwam ik via een lezing in contact met Marcellina Stolting van het Kattengedragsadviesbureau. Haar lezing intrigeerde mij gelijk. Bij haar stond het welzijn van de kat voorop. Bij andere cursussen die ik gevolgd had stond de mens voorop en daar voelde ik mij niet prettig bij. Haar lezing bleef in mijn gedachten.

Van jongs af aan hebben wij altijd katten gehad die vrij buiten liepen maar toen wij binnenkatten kregen liep ik tegen kattengedrag aan die ik niet begreep. Ik las of hoorde adviezen waar ik mij niet goed bij voelde en die volgens mij niet goed waren voor het welzijn van de katten. Ik nam dus contact op met Marcellina voor een cursus. Bij deze eerste cursusdag die ik volgde ging er een wereld voor mij open. Heel confronterend maar ik voelde mij er goed bij en begreep het kan dus ECHT anders. Kennis vanuit wetenschappelijk onderzoek en katvriendelijke adviezen. Bij thuiskomst bracht ik de geleerde kennis in praktijk en zag al heel snel resultaat. Er volgden al snel meerdere cursussen en ik vergaarde steeds meer kennis in kattengedrag.

Door mijn kennis kon ik ook steeds meer klanten die om advies vroegen helpen waardoor zij inzicht in het gedrag van hun kat kregen en zo het welzijn van hun kat konden verbeteren. En na terug koppeling van de klant dat mijn advies resultaat had kreeg ik steeds meer honger naar kennis in kattengedrag. Ik ben dan ook in 2016 begonnen met de opleiding tot kattengedragsadviseur bij het Kattengedragsadviesbureau. De opleiding sluit helemaal aan bij mijn behoefte. Welzijn vanuit het oogpunt van de kat en katvriendelijke adviezen. Wat ik bijzonder prettig vind is dat de cursussen  altijd up to date zijn. Ik  heb al twee keer mee gemaakt dat een cursus compleet was aangepast naar de laatste wetenschappelijke onderzoeken. De lessen zijn van een hoog niveau en de docenten zijn stuk voor stuk een specialist in hun vakkennis.