Advies voor uw senior hond +7 jaar

DE SENIOR HOND:

Vanaf 7 jaar oud spreken we over de hond als senior. Het hangt veel af aan het ras en de conditie waarin de hond zich bevindt voordat de hond ouderdomsverschijnselen gaat vertonen. Ouderdomsverschijnselen zijn o.a. startproblemen met opstaan, moeilijker kunnen lopen, moeite met het kauwen van de brokken, meer slapen, minder uithoudingsvermogen, schilferige vacht.

Problemen met kauwen komt vaak doordat de huidige brok te hard is en u kan dan het beste overstappen op een seniorbrok. Deze brok is krokanter en makkelijker te kauwen. De schilferige huid wordt meestal veroorzaakt door te veel eiwitten en vetten in de voeding. De senior hond heeft op zijn leeftijd minder eiwitten en vetten nodig en een seniorbrok heeft dan ook een aangepast eiwitten en vetgehalte voor die leeftijdsfase.

Een goed seniorenvoer bevat een supplement ter ondersteuning van de gewrichten. Heeft u hond problemen met opstaan en lopen dan ondersteunt dit middel hem daarbij. Mocht u nu merken dat de gewrichtsondersteuning in de seniorenvoeding niet voldoende blijkt te zijn dan kunt u een extra voedingsupplement geven waarin glucosamine/chondroitine in zit. Een orthopedische mand of kussen zal ook bijdragen aan het verminderen van de pijnklachten en het lichaam van de hond goed ondersteunen bij het slapen of rusten.

Heeft u gladde vloeren waar uw hond op uit kan glijden bedek deze dan met tapijt of vloerbedekkking om uitglij ongelukken te kunnen voorkomen. Uitglij ongelukken in deze leeftijdsfase kan veel letsel en pijn veroorzaken, zoals spierscheuringen of kneuzingen. Het spreekt voor zich dat u helaas niet meer hele lange wandelingen met uw hond kunt gaan maken. Maar kleine korte wandelingen zal uw hond nog heel erg fijn vinden en van genieten en zo houdt u toch zijn conditie nog redelijk op peil.

happy-old-dog-picture-id635820902