Veilig betalen
1-3 dagen levertijd (mits op voorraad)
Verzending vanaf € 3,95

Hoe te spelen met uw kat

HOE TE SPELEN MET UW KAT MET DE INTERACTIEVE HENGELS VAN PURRS CAT TOYS? 

OOK VOOR ELKE ANDERE HENGEL.

WAAROM SPELEN?

Spelen is een essentiële activiteit voor katten van elke leeftijd, jong of oud. Spelen stimuleert niet alleen de binding tussen u en uw kat, het is ook leuk en mentaal stimulerend voor uw katachtige vriend. Bovendien spelen  voorkomt verveling, verminderd angst, zowel mentaal en fysiek; spelen geeft hun een uitlaat voor dezee energie en geeft hun gelegenheid om hun aangeboren jacht te bevredigen. Dit alles zorgt voor een gelukkige en gezonde kat!

WAT OM MEE TE SPELEN?

Alle katten zouden een selectie van speeltjes moeten hebben, om al hun instinctieve behoeften te dekken, zoals speelgoed om te achtervolgen, speelgoed om rond te slaan, speelgoed om binnen te verbergen en speelgoed  voor de jacht. Sommige katten geven de voorkeur aan grondjacht terwijl anderen de voorkeur geven aan meer ahtervolging vanuit de lucht. Ondanks het feit dat veel eigenaren veel speelgoed voor hun katten bieden, worden deze vaak opgeborgen in een speelgoeddoos, dus voor uw kat, zijn dit speelgoed in wezen dode prooien, ze bewegen bijvoorbeeld niet. Dit is saai voor katten en zal vaak geen spelsessie stimuleren. Enkele van de leukste speelgoed voor katten zijn interactieve, die meestal de meest intense en bevredigende speelsessies zullen stimuleren.

WAT IS INTERACTIEF SPEL?

Interactief spel helpt de band tussen u en uw kat te versterkten door u leuke en positieve ervaringen te laten delen. Het concept is eenvoudig, interactief spel betrekt U! Interactief spel is een zeer krachtig hulpmiddel en indien correct gebruikt , het spel kan geweldig zijn voor het opbouwen van vertrouwen en stressverlichting voor uw kat.

Dit wordt bereikt door speelgoed te gebruken dat kan drijven, ronddraaien, dartelen en vliegen op manieren die levende prooien simuleren.  U kunt bijvoorbeeld de Amazing PurrSuit hengel met een speeltje van uw keuze om prooi-achtige actie te ondernemen waardoor uw kat zich kan gedragen als de atletische jager zoals ze bedoeld was te zijn. Met de PurrSuit Interactief hengel, kunt u het speelgoed levend maken zodat het target aan het einde van het touwtje kan slingeren, kruipen, vliegen en in de kamer kan schieten of in de tuin.De snelheid en gratie van uw kat zal u verbazen terwijl ze naar voren snelt om de prooi te vangen.

TIPS OM UW KAT TE MOTIVEREN!

 1. LAAT DE BEWEGING VAN HET SPEELGOED LIJKEN OP EEN PROOI.
  Hoe je het interactieve speeltje laat bewegen is belangrijk. Zwaai het niet woest rond om uw kat beweging te geven, dat is niet de manier waarop een kat jaagt. Het speeltje moet bewogen worden op een manier die uw kat zijn prooidrift activeert.Eén ding om te onthouden is dat een prooi, ( b.v. knaagdieren of vogels), niet direct vlak voor een kat zouden rondrennen of vliegen. Begin met  subtiel trillen van het speelgoed om de aandacht van uw kat te trekken. Houd het speelgoed nieet constant in beweging. Begin dan het speelgoed als een prooi te bewegen door afwisselend snel en langzaam te bewegen, dit geeft uw kat de tijd om de volgende beweging te plannen. 
 2. RAAK UW KAT NIET AAN MET HET SPEELGOED.
  Het speelgoed moet een “echt” knaagdier of vogel, enz voorstellen en daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat in de “echte wereld” een knaagdier of elk ander type prooi, zou toelopen  naar de kat!
  Om uw kat te stimuleren  en te betoveren beweeg het speelgoed van hem weg! Katten jagen door kijken, verstoppen, stalken, wachten en dan uiteindelijk hun prooi te bespringen. Om uw kat in de speelmodus te stimuleren, verplaats de hengel met de prooi vanaf de kat weg. Laat de hengel met prooi daarna stoppen met bewegen en houd het stil voor enkele seconden en laat het dan trillen. U kunt de prooi daarna laten verstoppen achter meubels. Blijf idt doen totdat uw kat stalkt, volgt en uiteinndelijk de prooi bespringt.
 3.  LAAT UW KAT SUCCES PROEVEN.
  Om uw kat niet te frustreren moet uw kat enkele keren de prooi kunnen vangen. Laat uw kat toestaan de prooi met zijn poot te slaan en laat hem dan toestaan de prooi te bespringen zoals hij dat zou doen in de natuur. Deze “overwinningen” zullen dienen om het vertrouwen van uw kat te vergroten. Maak het voor uw kat echter niet een te grote uitdaging om succesvol de prooi  te vangen met zijn mond of poten, want dit zou anders uw kat alleen maar frustratie geven. Als de kat wegloopt met de prooi en hem niet los wil laten, geeft de prooi dan wat speling en laat hem even genieten van de vangst. Als alternatief kunt u uw kat een beloningsspeeltje geven zoals de Purr Purrizes Toy, zodat hij het interactieve speeltje loslaat. Onthoud….. heet spel moet leuk blijven voor uw kat.
 4. LAAT DE SPELSESSIE ALTIJD POSITIEF EINDIGEN.

 

Wanneer u het spel wilt laten eindigen, rond langzaam de bewegingen van de prooi af, alsof de prooi moe wordt. Naarmate de prooi langzamer wordt, ( en uiteindelijk dood gaat in de ogen van uw kat) uw kat zal beginnen te ontspannen en denkt dat hij een grootse vangst heeft volbracht! Laat uw kat de spanning van de overwinning ervaren. Hierdoor zal hij weer een andere dag willen spelen.

 

Het is een goed idee om aan het einde van de speelsessie enkele lekkere snackjes te geven, dit is wat in de natuur ook zou gebeuren. Zij zouden stalken, achtervolgen, in een hinderlaag lokken, doden en dan hun prooi opeten! Bij het geven van een lekker hapje aan uw kat bij het eind van het spel betekend niet alleen het einde van de spelsessie maar helpt ook om uw kat een voldaan gevoel te geven.

 

UITEINDELIJK!

 

Onderhoud een regelmatig schema van interactief spelen zodat uw kat regelmaat heeft. Als richtlijn voor het spelen:  éen of twee keer per dag gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten per sessie. 

 U zult verbaasd zijn wat 15 minuten interactief spelsessie kan doen voor uw kat’s lichamelijke en emotionele gezondheid!

 

NB: alle interactieve hengelspeelgoed moet weggeborgen worden en uit het bereik van uw kat zijn wannneer de spelsessies over zijn. Dit is om uw kat te beschermen tegen letsel en om zeker te zijn dat het speelgoed zijn sterke aantrekkingskracht behoud.

 

Bronvermelding: Purrs in Our Hearts Cat Toys.

Spelen-met-uw-kat